Premium Value Bets - kysymyksiä ja vastauksia

Kiitos palautteesta ja lähetetyistä kysymyksistä! Valitsimme mukaan muutaman kysymyksen sekä palvelua että analyysia koskien.

Palvelu

Tuleeko teille myyntiin kesän jalkapallon EM-kisoihin erillinen vihjepaketti?

Kyllä vain! Jalkapallon huippulupaavat arvoturnaukset, Copa América ja EM-kisat, myydään kesäpakettina. Pakettiin kuuluvat myös kaikkien muiden käynnissä olevien sarjojen sijoitussuositukset, kuten Suomen jalkapallosarjat, MLS ja Miesten Superpesis.

Arvioimme kesäkuun alusta heinäkuun 10. päivään suosituksia tulevan noin 100 kappaletta. Jotta kesäpaketti on fiksua hankkia, tulisi käytettävissä olevan pelikassan olla minimissään 20 000 euroa. Ja vaikka viime kesän turnaukset menivät loistavasti ja vajaan 20 vuoden kokemuksella arvoturnausten voidaan todeta olevan vedonlyöntisijoittajan parhaita tuloksentekomahdollisuuksia, on kisojen yhteenlaskettukin ottelumäärä vain 83, joten varianssilla on näppinsä pelissä. Riskisijoituksia emme suosittele edes lupaavimpiin tapahtumiin.

Voisitteko luoda palveluunne osion joka palvelisi paremmin pienellä pelikassalla pelaavia? Eli vihjekohteita pienille bookkereille, jotka antavat isomman kertoimen kuin Pinnacle tai Sbobet.

Mielenkiintoinen ehdotus. Olemme miettineet palvelua asiakashyödyn kautta koko ajan ja tiedämme, että edullisemmalle tuotteelle olisi kysyntää. Track Recordin pitäminen pienille vedonvälittäjille lyötävistä vedoista olisi problemaattista mitättömien panosmaksimien vuoksi, eikä ”kevytversio” siten istuisi Premium Value Betsin arvoihin.

Toisaalta, erillisenä projektina tuon tyyppinen tuote voisi olla toteutettavissa. Mietimme tätäkin, ja ylipäänsä: olemme jatkuvasti vastaanottavaisia uusia ideoita kohtaan, joten rohkeasti vain meiliä tulemaan!

Suosittelitte pelaamaan vierasjoukkueen suoraa voittoa. En osaa laskea optimaalisia panoksia, mutta eikö tuossa tapauksessa olisi ollut hyvä pelata myös hiukan tasapeliä? Välttelen isoja riskejä ja otan usein tuon tapaisissa tilanteissa mukaan myös tasapeliä.

Useimmiten eri vedoista kannattaisi rakentaa kokonaisuus, jossa jopa niukkoja alikertoimiakin on matemaattisesti järkevää ottaa mukaan kassankasvun maksimoimiseksi. Olemme valitussa Premium Value Betsin toimintamallissa pyrkineet pitämään palvelun ja suositukset mahdollisimman yksinkertaisina, koska saatavilla olevat ja jatkuvasti muuttuvat kertoimet ja toisaalta myös eri kohteiden analyysiriski vaikuttavat niin paljon panoksien optimoimiseen. Kaikkien merkkien todennäköisyyksiä emme ole tarkoituksellisesti julkaisseet, koska olemme tutkineet jakaumia ja yritämme niissä säilyttää pienen kilpailuedun markkinaan mahdollisimman pitkään.

Analyysi

Miten muodostaa 1×2-arvioista ja o/u-arvioista todennäköisyyksiä eri tuloksille?

Voit laskea todennäköisyyksiä joko mallintamalla todennäköisyysjakauman itse edellisten kausien datan avulla tai käyttämällä valmista todennäköisyysjakaumaa. Yleisesti käytetty ja melko hyvin suuntaa-antava on Poisson-jakauma, jossa todennäköisyysarvioista ja maalimääristä johdetuista joukkueiden maaliodotuksista saa helposti todennäköisyydet joukkueiden eri maalimäärille ja näistä eri tuloksille.

Poisson-jakaumassa on tiettyjä heikkouksia, joten sitä pitää hiukan säätää. Se esimerkiksi antaa tasapeleille liian matalia todennäköisyyksiä, joten tasapelituloksille täytyy manuaalisesti pakottaa hiukan lisää todennäköisyyttä. Poisson-laskureita, joilla pääset tutkimuksessa alkuun, löytyy netistä.

Ajatuksia Veikkausliigan mestaruustaistelusta olisi mukava kuulla. Onko HJK:lla todellista haastajaa tällä kaudella ollenkaan kun SJK:n alkukausi on ollut noin huono?

SJK:n mestaruusmahdollisuus on kutistunut teoriatasolle muutaman ensimmäisen kierroksen aikana. Seinäjokisten pelaamisessa ovat toteutuneet juuri ne uhka-arviot, joita odottaa sopikin: kentällä ollessaan Eremenko hakee palloa turhankin alhaalta, eikä näin ollen pääse olemaan terävimmillään alueella, jolta voisi niitä murtavia syöttöjä antaa, joiden vuoksi hänelle seurassa tilaisuus annettiin. Eremenkon ollessa penkillä keskikentältä taas puuttuu selkeä pelintekijä. Hetemajn paluu kentille olisi tärkeää SJK:n kannalta.

Potentiaalisista Klubin haastajista parhaiten ovat onnistuneet IFK Mariehamn sekä RoPS. Molemmat horjuttivat kotiotteluissaan HJK:ta ja ainakin toinen olisi kenties kolme pistettäkin ansainnut. IFK Mariehamnilta tai RoPS:lta ei löydy pitkässä juoksussa sitä jyräävää tasoa tai materiaalin laajuutta, jolla HJK saavuttaa pisteitä heikompanakin päivänä. Materiaalin kapeus korostuu kesällä kun sekä IFK Mariehamn että RoPS pääsevät mittaamaan kansainvälistä tasoa Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Kärkipäähän odotetuista joukkueista FC Inter ja FC Lahti ovat tuottaneet pienoisen pettymyksen. Turussa ja Lahdessa on toki mitalipotentiaalia, mutta mestaruuteen uskoo hardcore-faneistakin luultavasti vain harva.

HJK on Premium Value Betsin lukemilla loppukausi simuloiden jättimäinen mestarisuosikki. Arviomme on ennen PS Kemi-ottelua 77%.

Onko Leicester jo varma mestari?

Huikea tarina saanee onnellisen lopun. Leicesterin vieraspelit Old Traffordilla ja Stamford Bridgellä ovat vaikeita ja paras paikka sinetöidä juhlakulkue East Midlandsiin on luonnollisesti kotona Evertonia vastaan, Martinezin ryhmässä kun on loukkaantumisiakin. Tottenham on taas viimeisissä otteluissaan suosikki, ilman pelikiellon saanutta Alliakin. Mestaruusprosentit ovat Leicesterin hyväksi 88-12 ennen vappuviikonloppua.

Teettekö analyysia jääkiekon MM-turnaukseen?

Teemme. Jääkiekon MM-turnaus on muiden arvoturnausten tavoin ollut aina erinomainen tilaisuus tehdä tulosta. Viime keväänä vedot jäivät vähiin, mutta Value Bets-kriteerien löydettyä lopullisen muotonsa odotamme vetoja tulevan tällä kertaa enemmän.

Turnaus näyttää muodostuvan tavallista tasokkaammaksi. Kisaisäntä Venäjän tähdet on lähestulkoon velvoitettu saapumaan edustamaan kotimaata ja valmentaja Znarokilla auktoriteettikin on usein tuntunut riittävän tähtien käsittelyyn. Kanadan loppumattomasta pelaajamassasta taas riittää nälkäisiä miehiä taistelemaan viimeisistä vapaista paikoista syksyn World Cupiin. Suomen maajoukkueella motivaatio ja asenne on poikkeuksetta parasta mahdollista luokkaa ja tällä kertaa valmennus saa lähes ideaaliryhmän kasaan. Ideajoukkueiksi näistä kolmesta tuskin on, mutta turnauksen loppuvaiheissa Venäjän kotietu saattaa olla se ratkaiseva ja kenties liian vähälle huomiolle jäävä tekijä, joka muodostaa eron mestaruuden ja hopeasijan välille.

Jos olet ajatellut kokeilla sijoittamista, tee se 30.4. mennessä. Saat kuukauden suositukset satasella.